O reteta usoara cu cod, creveti si spanac cu topping cremos de piure de cartofi.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
1,25kg cartofi, taiati in bucati 50g unt spanac 2 cepe, tocate foarte fin 2 foi de dafin ulei de masline 284ml smantana 125g parmezan, ras 1/2 lamaie - sucul patrunjel, tocat marunt 450g de cod, dezosat 250g creveti, curatatiMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se fierb cartofii in apa clocotita, cu sare, timp de 10-12 minute, pana cand se inmoaie. Se scurg bine si se paseaza, cu condimente si putin unt si se lasa deoparte.2. Intre timp, se spala spanacul si opareste. Apoi se scurge bine si se stoarce excesul de apa.
3. Intr-o tigaie separata, se caleste ceapa, alaturi de foile de dafin, timp de 6-8 minute pana cand se inmoaie. Se adauga smantana si se da in fiert. Se ia de pe foc. Se adauga parmezanul, sucul de lamaie si patrunjelul.
4. Se rupe pestele in bucati si se pune intr-un vas uns cu putin unt, alaturi de creveti. Se adauga spanacul taiat. Se scot foile de dafin din sos si se toarna sosul in vas, amestecand astfel incat sa se distribuie toate uniform. Se adauga piureul, netezind usor suprafata. Se coace timp de 25-30 de minute, pana cand este aurie deasupra.