Cheddar si ceapa verde dau un gust bogat acestei reconfortante retete cu peste. Cu siguranta o vei prepara de mai multe ori.

Placinta De Peste, Cu Branza Si Ceapa
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 300g file de cod, fara piele si fara oase, taiat in bucati de 2 cm
  • 100g sare
  • ulei de floarea soarelui
  • 30g unt
  • 1 ceapa maruntita fin
  • 3 fire de praz, fin taiate
  • 1 catel de usturoi mare, zdrobit
  • 1/2 lingurita de mustar
  • 90g faina
  • 150ml de vin alb sec
  • 300ml supa de peste
  • 220ml smantana
  • 1 lamaie - sucul
  • 150g creveti, curatati
  • patrunjel, tocat marunt
  • Pentru topping:
  • 200g de mazare congelata
  • 1kg de cartofi
  • 50g unt
  • 1 legatura de ceapa verde, taiata fin
  • 100g cheddar

Mod de preparare

1. Se pune codul intr-un castron nemetalic, se acopera cu sare, apoi se lasa timp de 20 de minute. Se clateste bine pestele, apoi se usuca cu un prosop de hartie.

2. Intre timp, se incalzeste putin ulei si untul intr-o tigaie, la foc mediu. Cand untul se topeste, se adauga ceapa si prazul si se calesc timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul, mustarul si faina, apoi se fierbe timp de 1 minut. Se adauga vinul si se amesteca bine.

3. Se adauga supa, smantana si sucul de lamaie si se fierbe, amestecand, timp de 5-10 minute pana cand sosul este suficient de gros. Daca nu este suficient de gros, se miscoreaza caldura si se continua sa se amestece. Se gusta si se adauga suc de lamaie daca este cazul.

4. Se mareste ocul si se adauga pestele, crevetii si patrunjelul. Se toarna in vasul de copt. Se adauga mazărea congelata si se amesteca.

5. Intre timp, se pune o cratita mare de apa la fiert, apoi se fierb cartofii timp de 15-20 de minute. Se scurg, apoi se pun, din nou, in cratita. Se adauga untul si se paseaza, apoi se gusta si se condimenteaza cu sare si piper.

6. Intr-un castron mic, se combina ceapa verde si cheddarul ras. Se pune piureul de cartosi in vasul de copt, apoi se acopera cu amestecul de ceapa verde. Se baga la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand capata o culoare aurie.