Plăcinta englezească cu pește este o idee delicioasă de a introduce mai mult pește în alimentație. Spre deosebire de plăcintele pe care le știm noi, plăcinta englezească se face cu piure, nu cu aluat sau foaie de plăcintă.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 250 ml supă de pește
- 800 g piure de cartofi
- 300 g legume: mazăre, morcov, păstârnac
- 50 g unt
- 50 g făină
- cașcaval
- 1 linguriță muștar
- 2 căței de usturoi
- mărar
- pătrunjel
- 250 g cod
- 250 g somon
- 200 g creveți
Mod de preparare
Mai întâi ne vom ocupa de piure, pentru că acesta va fi baza plăcintei. Fierbeți cartofii în apă cu sare. Când au fiert, scurgeți apa și pasați-i. Adăugați lapte și unt pentru a regla consistența și sare și piper după gust. Lăsați piureul deoparte.Mai departe, pregătiți un sos bechamel. Puneți untul și făina într-un vas pe foc. Când amestecul s-a îngroșat, adăugați laptele și supa de pește sau apă, dacă nu aveți supă de pește. Asezonați cu sare și piper și adăugați cățeii de usturoi zdrobiți. Lăsați sosul pe foc până când se îngroașă.
Opriți focul și adăugați cașcavalul ras, verdețurile tocate și muștarul. Lăsați sosul deoparte să se răcească.
Mai departe, ne vom ocupa de pește. Tăiați peștele cubulețe, după ce l-ați spălat și ați îndepărtat pielea.
Tot ce mai aveți de făcut este să asamblați plăcinta. Puneți peștele într-o tavă termorezistentă. Adăugați peste el mixul de legume și condimentați cu sare și piper. Adăugați sosul alb deasupra, după care puneți piureul preparat anterior.
Dați tava la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când piureul este rumenit deasupra.
Poftă bună!