Aceasta placinta cu praz este o reteta clasica pe care o poti gati pentru familie. Merge perfect langa o salata si un pahar de vin.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 fire de praz, taiate in felii groase
- 4 buc piept de pui, taiat in bucati mici
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 150ml vin alb
- 150ml supa de pui, fierbinte
- 142ml smantana
- tarhon, tocat marunt
- 375g foietaj
- 1 ou
Mod de preparare
1. se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si prazul si se fierb timp de 4-5 minute, pana se inmoaie.2. Se adauga bucatile de pui si se fierb, amestecand, timp de inca 4-5 minute. Se adauga usturoiul, se adauga vinul si si se lasa la fiert pana cand se reduce cu doua treimi. Se toarna supa de pui si se fierbe pana scade la jumatate. Se adauga smantana si tarhon si se fierbe timp de 5-6 minute, pana se ingroasa. Se asezoneaza, apoi se pune intr-un vas termorezitent. Se pune deoparte sa se raceasca.
3. Se deruleaza aluatul si se taie o bucata suficient de mare pentru a acoperi vasul. Se preseaza marginile si se taie excesul. Se face o mica gaura in centrul aluatului pentru a lasa iasa aburul. Se lasa sa se racasca timp de 15 minute.
4. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 220C.
5. Se bate oul cu putina sare, apoi se perie peste aluat. Se da la cuptor timp de 40-45 minute pana cand aluatul este auriu.