Aceasta placinta de peste este acoperita cu fulgi de migdale pentru o aroma de nuci si un invelis crocant.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- unt
- 2 linguri de ulei de masline
- 2buc praz, fin feliat
- 6 cepe verzi, felii
- 300ml smantana
- 300ml lapte integral
- 1/2 lamaie - coaja si sucul
- 100g parmezan ras fin
- patrunjel, tocat
- 225g file de eglefin afumat, taiat in bucati mari
- 300g file de somon, taiat in bucati mari
- 150g creveti, curatati
- 75g pesmet
- 25g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se incalzesc untul si 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Se caleste prazul timp de 5 minute pana cand se inmoaie si se adauga ceapa verde in ultimele 2 minute.2. Se adauga smantana, laptele, coaja de lamaie si sucul. Se condimenteaza cu piper negru, se da in fiert, apoi se indeparteaza de pe foc si se adauga 75 g de parmezan si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.
3. Se pun pestele si crevetii, uniform, intr-un vas termorezistent. Se toarna peste sosul de praz cu branza.
4. Pentru a face toppingul, se amesteca pesmetul intr-un castron cu fulgii de migdale si restul de parmezan, ulei si patrunjel. Se intinde umplutura. Se lasa in cuptor timp de 25-30 minute pana cand topping-ul este auriu. Se serveste cu fasole verde sau o salata verde.