Ideala pentru micul dejun, aceasta reteta poate fi folosita si pe post de aperitiv, la o petrecere.

Placinta cu bacon si oua
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 250g bucata de bacon, taiata in felii
  • 2 ceapa, tocata fin
  • 7 oua
  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 100g unt
  • 75g de untura
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste baconul. Se scoate, apoi se prajeste ceapa timp de 5 minute pana cand este moale si aurie. Se lasa deoparte sa se raceasca.

2. Pentru aluat, se amesteca faina, un varf de sare, untul si untura intr-un blender pana cand amestecul seamana cu un pesmet gros. Se adauga galbenusul si suficienta apa rece pentru a le lega. Se framanta pe o suprafata uscata, apoi se imparte in doua jumatati. Se intinde o singura bucata pana la grosimea unei monede, apoi se pune intr-o tava de placinta.

3. Se pun bucatile de bacon si ceapa peste aluat. Se sparg ouale, peste bacon, distantandu-le uniform.

4. Se intinde cealalta bucata de aluat si se pune peste placinta, pentru a face un capac. Se bate oul ramas si se perie aluatul.

5. Se preseaza marginile, folosind o furculita, pentru a sigila, apoi se perie partea de sus cu ou batut. Se face o gaura mica in centrul capacului de aluat pentru a permite evacuarea aburului.

6. Se coace timp de 35-45 de minute. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 15 minute inainte de servire.