Dacă îți place mâncarea asiatică și vrei să încerci ceva simplu acasă, porc chinezesc cu orez cu ou e rețeta perfectă.

Porc chinezesc cu orez cu ou

Carnea de porc se taie subțire ca să se gătească repede. Sosul de soia adaugă sare și savoare, deci nu mai ai nevoie de condimente complicate. Ardeii, morcovul și prazul nu doar că dau gust, dar și textură. Legumele trebuie să rămână ușor crocante, să nu le gătești prea mult.

Orezul cu ou e super simplu: fierbi orezul, adaugi ouăle gătite separat și amesteci.

Totul durează 30-35 de minute. Este o rețetă completă, cu carne, legume și garnitură. Perfectă pentru o masă rapidă sau când vrei ceva gustos, fără bătăi de cap.

Preparare 15 minute
Gătire 20 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

Porc cu legume

  • 500 grame carne de porc (mușchi sau cotlet)
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei iute (sau mai puțin, dacă nu îți place foarte picant)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 fir de praz
  • 50 ml sos de soia
  • 20-30 ml sos chili (în funcție de cât de picant vrei să fie)
  • 2-3 linguri ulei pentru prăjit

Orez cu ou

  • O jumătate de cană orez cu bob lung (aproximativ 100 grame)
  • 1 cană de apă
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei
  • Sare, după gust

Mod de preparare

Pregătirea cărnii și a legumelor

Taie carnea de porc în fâșii subțiri, de aproximativ 3-4 cm lungime.

Încinge 2-3 linguri de ulei într-un wok sau o tigaie adâncă. Rumenește carnea până devine aurie, apoi scoate-o pe o farfurie.

Taie ardeiul gras în fâșii, ardeiul iute în rondele subțiri, morcovul și prazul în rondele, iar ceapa mărunt.

În uleiul rămas, călește legumele timp de 2-3 minute.

Adaugă carnea înapoi în tigaie, împreună cu sosul de soia și sosul chili. Amestecă bine.

Lasă totul pe foc încă 4-5 minute. Nu adăuga sare, sosul de soia este suficient de sărat.

Pregătirea orezului cu ou

Pune orezul la fiert în 2 căni de apă cu un praf de sare. Fierbe la foc mediu până apa este complet absorbită.

Într-o tigaie separată, bate bine ouăle cu un praf de sare.

Încinge o lingură de ulei și gătește ouăle, amestecând rapid cu o furculiță, astfel încât să se formeze bucățele mici.

Adaugă orezul fiert peste ouă și amestecă bine, timp de 2-3 minute.

Cum se servește

Servește porcul chinezesc cu legume alături de orezul cu ou. Poți adăuga o garnitură de sos de soia sau puțin sos chili, dacă îți place mai picant.