Orezul prăjit cu ou este un preparat simplu și delicios, cu sos de soia, ulei de susan, ouă și ceapă verde, potrivit pentru prânz sau cină. În total, este nevoie de doar șase ingrediente și de 10 minute pentru gătit.

Orez prăjit cu ou - cea mai simplă rețetă

Acest preparat se numără printre acele alegeri populare atunci când vine vorba de a lua masa la un restaurant chinezesc. Este, de asemenea, excelent pentru o masă de prânz sau cină făcută acasă, mai ales în cazul în care aveți resturi de orez fiert în frigider.

Orezul prăjit cu ou poate fi servit și ca garnitură. Aceasta este una dintre acele mâncăruri delicioase ce se prepară rapid și ușor cu ingrediente puține și accesibile.

Există multe rețete de orez prăjit, dar această variantă cu ouă este un clasic în bucătăria chinezească. Cea mai bună parte este că puteți adăuga orice ingrediente, după propriile preferințe.

Ce tip de orez este recomandat

Puteți folosi fie orez cu bob lung, fie orez cu bob scurt, dar orezul Jasmine pare să fie cea mai bună alegere. Cele mai multe restaurante îl folosesc pe acesta pentru orezul prăjit.

Orezul Jasmine face ca preparatul final să aibă o textură mai pufoasă decât sortimentul cu bob scurt, ce conține mai mult amidon. În plus, orezul Jasmine are o aromă subtilă.

Cu toate acestea, deși nu este folosit în bucătăria chinezească, orezul Basmati poate fi folosit de asemenea pentru acest fel de mâncare.

Rețeta de orez prăjit cu ou

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 400 de grame de orez Jasmine fiert
  • O ceapă verde tăiată mărunt
  • Două linguri și jumătate de sos de soia obișnuit
  • O jumătate de lingură de ulei de susan
  • 4 ouă bătute
  • Două linguri de ulei de avocado sau un alt ulei vegetal

Mod de preparare

Fierbeți orezul urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți-l și puneți-l într-o farfurie întinsă și lăsați-l deoparte pentru a se usca.

Atenție! Orezul trebuie să fie rece. Căldura din tigaie va face ca orezul să se aglomereze sau, mai rău, să se descompună dacă folosiți același orez cald.

La foc mediu spre mare, într-un wok din oțel, adăugați o lingură de ulei de gătit și lăsați-l să se afume. Important! Dacă folosiți o tigaie antiaderentă, nu lăsați uleiul să se afume și păstrați-l la foc mediu, permițându-i să se încingă.

Odată ce uleiul începe să fumege, turnați ouăle bătute și amestecați rapid. Odată ce ouăle încep să se gătească, dar sunt încă umede, amestecați rapid și adăugați orezul. Dacă orezul formează cocoloașe, desfaceți-l în tigaie cu ajutorul telului sau al spatulei cu care amestecați.

Împingeți totul într-o parte a tigăii, iar în spațiul gol adăugați uleiul rămas și ceapa verde. Amestecați rapid ceapa verde în orez și ouă.

Adăugați sosul de soia și uleiul de susan. Amestecați până când boabele de orez prind o culoare maronie și luați imediat tigaia de pe foc. Serviți preparatul cât timp este fierbinte!

Ce legume sunt bune pentru orez prăjit cu ou

La această rețetă de orez prăjit cu ouă puteți adăuga orice legume doriți. De exemplu, puteți folosi: mazăre, morcovi, fasole verde, porumb, broccoli, ardei gras sau germeni de fasole, după preferință.

De asemenea, puteți duce acest preparat la un cu totul alt nivel adăugând ingrediente precum: piper negru sau piper alb, sos de stridii, semințe de susan, piept de pui tăiat în felii, bucăți mici de carne de porc, carne de vită, creveți sau tofu.