Cum se prepară porumb fiert în apă cu lapte și unt? O singură schimbare făcută rețetei clasice garantează un rezultat delicios.

Porumb fiert cu lapte și unt. Combinația care garantează un rezultat delicios

Când spunem vară, spunem și porumb fiert. Este o gustare ieftină, simplu de făcut, deloc pretențioasă, dar care ne încântă fiecare papilă gustativă.

Dar cum se prepară porumb fiert în apă cu lapte și unt? O singură schimbare făcută rețetei clasice garantează un rezultat delicios.

De ce să fierbi porumbul în lapte

Poate pare bizar să fierbi porumbul în lapte, dar în acest fel vei amplifica aroma dulce a acestuia, mai ales în cazul porumbului... dulce. Gustul poate fi accentuat dacă se adaugă și puțin zahăr în apa și laptele în care este pus la fiert.

Cât timp se fierbe porumbul

Nu este doar o gustare delicioasă, dar și foarte repede de preparat. Porumbul se fierbe între 15 și 40 minute, în funcție de cât de proaspăt este. Ai grijă să nu îl lași pe foc mai mult decât este cazul pentru că își va pierde gustul și textura și va deveni păstos.

Rețeta de porumb fiert cu lapte și unt

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • între patru și șase știuleți de porumb
  • 100 de grame de unt sărăt
  • 240 de mililitri de lapte

Mod de preparare

Îndepărtează frunzele și firele mătăsoase și pune știuleții de porumb în oală.

Se umple o oală cu apă rece și se pune pe foc, la intensitate mare, și se lasă până atinge punctul de fierbere. După ce apa se încălzește, adaugă untul și laptele. Se poate pune și zahăr, dar nu este obligatoriu.

După ce apa începe să fiarba, lasă pe foc între 15 - 20 minute dacă porumbul este de lapte, sau între 20 și 40 minute altfel.

Scoate porumbul și pregătește-te să îl savurezi.

Poți adăuga unt și sare în plus, sau chiar piper, în funcție de preferințe.

Cum știi când porumbul fiert în apă cu lapte și unt e gata?

În general, porumbul fiert în apă cu lapte și unt este gata după 15-20 minute, însă se recomandă să mai fie ținut laptele clocotind până la 20-25 minute.

După 15 minute, îl poți înțepa cu o furculiță sau un cuțit ca să verifici dacă este gata.

Poți fierbe prea mult porumbul?

Răspunsul este da. Porumbul nu ar trebui să fie lăsat în apă clocotită mai mult de 25 minute. Dacă se depășește acest prag, boabele își vor pierde gustul și textura, devenind păstoase.

Calorii și valori nutriționale

Un știulete de porumb de marime medie, fiert în apă cu lapte și unt, are aproximativ 180 calorii.

  • Calorii

    180kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    14g

  • Zaharuri

    5g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    13g

  • Grăsimi saturate

    8g

  • Colesterol

    35mg

  • Sodiu

    125mg

  • Potasiu

    220mg

  • Vitamina A

    530IU

  • Vitamina C

    5mg

  • Calciu

    40mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.