Purumbul la cuptor cu foi cu tot

Porumbul cu foi, copt la cuptor, este atât de aromat, încât vă veți trezi că îl mâncați chiar și fără condimente.

Dacă alegeți să îl faceți la cuptor, se va găti foarte simplu. Doar trebuie să așezați porumbul direct pe grătarul cuptorului sau pe o tavă, la o temperatură de 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Foile ce îl acoperă sunt numai bune pentru ca porumbul să nu se usuce în timpul coacerii. Astfel, își păstrează atât de mult din savoarea, încât îl puteți consuma chiar și fără sare. Totuși, dacă puneți puțin unt topit deasupra, va fi un deliciu.

De ce porumbul copt este întotdeauna o alegere bună

Coacerea scoate la iveală o dulceață crocantă a porumbului. Dacă îl dați la cuptor, cu sau fără foi, va fi rumenit și va avea un gust asemănător caramelului.

Partea bună este că nu necesită atenția pe care o acordați atunci când îl puneți pe grătar. În concluzie, coacerea este ideală pentru a găti porumbul atunci când trebuie să pregătiți în același timp și alte alimente.

Există trei moduri prin care puteți coace porumbul în cuptor și fiecare vă va oferi un rezultat puțin diferit.

Porumb copt la cuptor cu foi cu tot

Purumbul la cuptor cu foi cu tot
Purumbul se pune la cuptor cu foi cu tot

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați mătasea din partea de sus a fiecărui știulete și să îi puneți pe grătarul din cuptor. Foile se vor usca și se vor desprinde în cuptor, rumenind câteva boabe.

De asemenea, foile vor deveni ușor de îndepărtat atunci când sunt bine făcuți. Gustul este dulce și mai puțin caramelizat decât dacă îi faceți fără foi.

Această metodă este cea mai bună atunci când nu aveți prea mult timp de pregătire, pentru decojire și doriți să faceți repede porumbul. Va fi gata în aproximativ 30 de minute.

Coacerea porumbului fără foi

Porumb copt la cuptor cu unt, parmezan și puțin busuioc
Porumb copt la cuptor cu unt, parmezan și puțin busuioc

Așezarea știuleților simpli, fără foi, în cuptor creează cel mai caramelizat porumb, dar va fi și mai uscat și mai greu de mestecat.

Porumbul se va găti mai repede decât cu celelalte două metode, dar este posibil să se usuce. Așa că, fiți sigur că veți dori să îl serviți cu mult unt sau cu un sos cremos.

Această metodă este excelentă pentru a obține o aromă la grătar… fără grătar. Asigurați-vă că aveți în casă un sos bun, unt sau brânză pentru a nu simți că este prea uscat. Va fi gata în 25 de minute.

Porumb copt în folie de aluminiu (cu unt)

Porumb copt în folie de aluminiu
Înfășurați porumbul în folie de aluminiu, cu puțin unt, și coaceți până se înmoaie.

Decojiți porumbul, înfășurați-l în folie cu un strop de unt și coaceți pachetele până se înmoaie. Știuleții de porumb se vor găti în interiorul foliei, creând un porumb care este atât fraged, cât și dulce.

Încercați acest lucru atunci când gătiți și serviți porumb pentru mai multe persoane și, de asemenea, trebuie să îl păstrați cald pentru a-l servi mai târziu. Va fi gata în 30 de minute.

Cât porumb se poate mânca intr-o zi

Porumbul la cuptor sau fiert trebuie mâncat cu măsură. Consumat în exces, porumbul poate cauza o serie de probleme digestive, de la balonare, gaze până la diaree, în unele cazuri. Porumbul conține acid fitic, ce poate reduce absorbția de minerale.

Cantitatea zilnică recomandată, pentru o dietă cu 2.000 de calorii pe zi, este de în jur de 400 de grame de legume, în această categorie intrând, desigur, și porumbul, în condițiile în care 150 de grame asigură 10% din necesarul zilnic de fibre.