Da, acest desert este la fel de gustos precum pare!

Prajitura Blancmange Cu Vanilie Si Scortisoara
Timp total 6 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 400ml lapte
  • 300ml smantana
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 baton de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 75g zahar pudra
  • 3 foi de gelatina

Mod de preparare

1. Se pun laptele, smantana, scortisoara si semintele de vanilie intr-o tigaie la foc mediu si se lasa pana aproape de a da in fiert. Se opreste focul si se lasa la infuzat timp de 1 ora.

2. Se bat galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si capata o culoare palida. Se strecoara amestecul de smantana printr-o sita si se toarna peste amestecul de ou, amestecand constant. Se arunca batonul de scortisoara si vanilia. Se transfera intr-o cratita curata, se pune la foc mic si se fierbe, amestecand, timp de 4-5 minute, pana cand amestecul este suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a unei linguri.

3. Intre timp, se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece, timp de 5 minute sa se inmoaie.

4. Se stoarce gelatina pentru a indeparta excesul de apa. Se adauga gelatina in crema si se amesteca pana la dizolvare. Se toarna in 6 cesti de ceai. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 6 ore sau peste noapte.