Chilli nu este un ingredient comun atunci cand vine vorba de dulciuri, dar in aceasta reteta, completeaza perfect aroma ananasului.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 225g unt
- 250g sirop auriu
- 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin
- 1 lime - coaja rasa
- 567g conserva rondele de ananas, plus 1-2 linguri de suc
- 225g zahar
- 4 oua, usor batute
- 225g faina
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe margini. Se pun siropul auriu, chilli si coaja de lime intr-o cratita mica si se incalzesc timp de 2 minute. Se toarna jumatate de sirop in tava de tort, se inclina usor pentru a raspandi uniform siropul, apoi se pun 7 rondele de ananas pe baza, intr-un singur strat. Se pastreaza restul siropului pentru mai tarziu.2. Se pun untul si zaharul intr-un castron mare si se bat, folosind un mixer, pana cand amestecul este palid si pufos. Treptat, se adauga ouale, apoi se incorporeaza faina si suficient suc de ananas pentru a da o consistenta potrivita - aproximativ 1-2 linguri. Se taie restul de ananas si se adauga in amestec. Se toarna compozitia in tava, peste rondelele de ananas.
3. Se coace timp de 45 de minute pana devine aurie. (Daca prajitura devine prea aurie, se acopera cu o foaie de hartie de copt.) Se introduce o scobitoare in centru; daca tortul este gata, va iesi curata. Se raceste in tava timp de 10 minute.
4. Se intoarce cu grija tortul pe un platou. Se incalzeste restul cu ardeiul iute si se toarna peste prajitura. Se taie in felii si se serveste calda sau la temperatura camerei cu frisca sau inghetata.