Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 450g piept de rata
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 2 lingurite de zahar
- 1 lime - sucul
- 1-2 linguri sos de peste
- 12 rosii cherry
- 4 linguri crema de cocos
- 200g ananas
- 15g frunze proaspete de busuioc
- Pentru pasta de curry:
- 1 ardei chilli, uscat
- 1 ardei chilli, tocat
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 ceapa mica, tocata
- coriandru
- chimen
- turmeric
- fulgi de cayenne
- 1/2 lingurita de paprika dulce
Mod de preparare
1. Pentru pasta, se inmoaie ardeiul iute intr-un bol mic de apa timp de 30 de minute. Se pun 2 linguri de apa si ingredientele pentru pasta ramase intr-un blender si se amesteca pana cand se formeaza o pasta.2. Se incalzeste o tigaie uscata, la foc mare. Se pune pieptul de rata si se prajeste timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se taie in felii subtiri.
3. Se curata tigaia, se adauga uleiul si se pune pe foc. Se adauga pasta si se gateste timp de 2 minute. Se adauga 100 ml apa, zahar, suc de lime, sos de peste, rosii si 2 lingurite de crema de cocos. Se gateste timp de 3 minute.
4. Se adauga bucatile de ananas si feliile de carne de rata, si se lasa timp de 1 minut. Se adauga busuiocul si restul de crema de cocos, apoi se servesste cu orez.