Ce e mai bun decât un desert cu ciocolată? Un desert cu ciocolată care se face rapid, din ingrediente puține. Iar această prăjitură pe care v-o propunem astăzi respectă perfect aceste criterii.
Pentru această prăjitură aveți nevoie doar de ouă și ciocolată. Rezultatul final va fi unul cremos, aerat și foarte versatil, pentru că o puteți servi într-o mulțime de feluri. Cu zahăr pudră, cu înghețată sau cu fructe proaspete.
E cel mai rapid desert cu care vă puteți da gata prietenii care vin într-o vizită surpriză.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 4 ouă
- 250 g ciocolată
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.Puneți ciocolata ruptă în bucăți într-un bol și topiți-o în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Dacă nu aveți cuptor cu microunde, o puteți topi la bain marie, deasupra unui vas cu apă care fierbe.
Separați ouăle și bateți albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, în vasul cu ciocolată, amestecând încontinuu.
Folosind o spatulă sau o lingură de lemn, turnați un sfert din albușuri în crema de ciocolată și gălbenuș. Încorporați ușor, cu mișcări de jos în sus. Continuați până când terminați de încorporat spuma de albuș.
Turnați compoziția într-o tavă și dați la cuptor pentru 30-35 de minute.
Serviți când s-a răcit, cu zahăr pudră deasupra sau înghețată de vanilie.
Poftă bună!