Prajitura Cu Ciocolata Si Banane
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 120g iaurt
  • 1 cana de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 3 oua
  • 3 cani de faina
  • cate 1/2 lingurita de ghimbir, nuscoara si scortisoara
  • 2 banane
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 100g ciocolata neagra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Se tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina. Se pune iaurtul intr-un castron mare, se adauga uleiul si zaharul, apoi se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, apoi faina si condimentele, bananele maruntite, ciocolata cu lapte si un varf de cutit de sare.

2. Se toarna compozitia in tava si se coace timp de 50-55 de minute. Se incearca cu un betisor daca este gata. In cazul in care, dupa 30 de minute, incepe sa se rumeneasca prea mult pe partea de sus, se acopera cu folie.

3. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

4. Se topeste ciocolata neagra si se toarna deasupra prajiturii. Se lasa sa se raceasca timp de 30 minute, apoi se taie felii si se serveste.