Fa ceva special de Paste. Incearca acest tort de ciocolata pentru un desert decadent.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 250g ciocolata neagra, faramitata
- 1/3 cana lapte
- 1 cana zahar pudra
- 4 oua, separate
- 1/3 cana faina
- 150g mure congelate
- oua de ciocolata
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se topeste untul intr-o cratita mica la foc mediu. Se pune deoparte.2. Se combina ciocolata si laptele intr-un castron termorezistent mare. Se pune deasupra unei oale de apa fierbinte. Se incalzeste, amestecand cu o lingura de metal, pana cand ciocolata se topeste si este neteda. Folosind un mixer electric, se bate, adaugand zahar, treptat. Se ia de pe foc si se lasa deoparte timp de 10 minute sa se raceasca usor.
3. Se adauga galbenusurile de ou, pe rand, la amestecul de ciocolata, batand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga untul topit. Se amesteca pana cand sunt bine combinate.
4. Se cerne faina peste amestecul de ciocolata si se incorporeaza. Se bat albusurile intr-un vas separat, pana formeaza varfuri usor rigide. Se adauga in amestecul de ciocolata. Se presara murele si se amesteca usor.
5. Se toarna amestecul in tava pregatita. Se coace timp de 15 minute sau pana cand a crescut. Se reduce caldura cuptorului la 160C. Se da la cuptor pentru inca 50 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca complet in tava (nu va faceti griji in cazul in care se lasa putin in centru).
6. Se pune tortul pe un platou. Se decoreaza cu oua de ciocolata si mure. Se pudreaza cu cacao. Se serveste felii, cu mascarpone sau smantana.