Cu doar cateva ingrediente pe care le ai in mod obisnuit in casa, poti face acest desert cu adevarat deosebit.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 85g zahar pudra
- 375g faina
- 4 lamai
- 4 oua
- 400g zahar pudra
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare
1. Se unde o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se pune untul si zaharul pudra intr-un bol si se bat bine. Se adauga 2 cani (300g) din faina si se amesteca pana cand se formeaza un aluat. Se preseaza in tava si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.
3. Se incalzeste cuptorul la 170C.
4. Se baga la cuptor si se coace timp de 15 minute, apoi se pune deoparte sa se raceasca, in timp ce se pregateste topping-ul. Se rade fin coaja de la 2 lamai, apoi se storc toate 4 (aproximativ 90 ml de suc).
5. Se bat ouale si zaharul pudra intr-un castron mare, pana cand sunt bine combinate. Se adauga restul de faina si praful de copt, coaja si sucul de lamaie. Se bat usor pentru a se omogeniza. Se toarna amestecul peste baza racita si se baga la cuptor timp de inca 30 de minute sau pana cand topping-ul este auriu. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie felii.
6. Se pudreaza cu zahar si se serveste.