Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- Pentru prajitura:
- 75g unt
- 3 oua
- 2 lamai - coaja si sucul
- 200g zahar
- 75g smantana
- 150g faina
- 1lingurita praf de copt
- Pentru glazura:
- 75g zahar pudra
- 1 lamaie - sucul
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C si se unge cu unt o tava de chec.2. Se topeste untul, apoi se lasa sa se raceasca usor. Se pun ouale, sucul de lamaie si zaharul intr-un blender si se amesteca timp de cateva minute pana cand se combina complet si zaharul se dizolva.
3. Se adauga untul si smantana in amestecul de oua si lamaie, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga coaja de lamaie si se pune compozitia in tava pregatita. Se lasa la cuptor si se coace timp de 45-60 de minute pana cand este auriu. O scobitoare introdusa in centrul prajiturii trebuie sa iasa curata - daca nu, se mai lasa la cuptor timp de inca 5 minute.
4. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava timp de 10.
5. Se amesteca zaharul si sucul de lamaie intr-un castron, apoi se toarna glazura peste prajitura calda. Se scoate din si se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.