Aceasta prajitura usoara merge perfect langa o inghetata de vanilie.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
225g unt 450g mere 1 lamaie - coaja fina si sucul 225 g zahar 3 oua 225g faina 2 lingurite de praf de copt 25g migdale macinate 1 lingura de zahar demeraraMod de preparare
1. se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se curata merele si se taie in bucati de 1 cm. Se pun intr-un castron, alaturi de sucul de lamaie.2. Folosind un mixer, se amesteca untul, zaharul si coaja de lamaie intr-un castron. Se adauga ouale, pe rand, adaugand faina pentru a mentine amestecul neted.
3. Se pun faina ramasa si praful de copt in castron si se incorporeaza migdalele macinate. Se scurg bucatile de mar, apoi se adauga in amestec.
4. Se pune compozitia in tava si se presara cu zaharul demerara. Se coace in cuptor timp de 1 ora sau pana cand creste bine, este maronie si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Daca tortul pare putin prea maroniu, se acopera cu o foaie de hartie de copt dupa aproximativ 45 de minute.
5. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute. Se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar. Se taie si se serveste cald, cu o lingura de inghetata.