Prăjitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac este o prăjitură de casă care se potrivește de minune pentru orice ocazie.

Prajitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac

Prăjitura Monica cu foi de napolitană vă va impresiona toți invitații. Asta, fără a mai pune la socoteală și un alt avantaj de luat în calcul și anume că este un desert foarte ușor de făcut.

Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra mai bine și se va tăia uniform.

Dacă vă plac napolitanele, atunci faceți un exercițiu simplu de imaginație: două foi de napolitană între care se găsește un blat cu mac și unul cu nucă de cocos, legate cu o cremă aromată. Delicios, nu-i așa?

Rețeta de prajitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 foi de napolitană

Blat:

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de apă
  • 150 g de zahăr
  • 100 g de mac
  • 150 g de nucă de cocos, măcinată mărunt (sau fulgi de cocos)
  • 5 linguri de făină
  • 1 linguriță de amoniac (se poate înlocui cu un amestec format din 1 linguriță de praf de copt și 1 linguriță de bicarbonat)

Crema:

  • 8 gălbenușuri
  • 100 g de zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 4 linguri de făină
  • 250 ml de lapte
  • 250 g de unt

Mod de preparare

Bateți bine albușurile spumă, apoi adăugați zahărul și apa și bateți din nou bine pentru a se încorpora. Se adaugă cocosul, făina și macul și se amestecă prin răsturnare, de jos în sus, fără a folosi mixerul.

Se introduce blatul la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, într-o tavă unsă și tapetată cu făină sau doar tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la copt până când marginile blatului se desprind singure.

Într-o cratiță puneși gălbenușurile și amestecați cu zahărul pentru cremă. După ce s-a omogenizat puneți si laptele. Amestecați cu telul de căteva ori și puneti pe foc mic.

Adaugați făina. Amestecați continuu cu telul până când crema se întărește.

Crema se fierbe până se îngroașă. Opriți focul. Lăsați să se răcească 20 de minute. Adaugați esența se vanilie. Amestecați de câteva ori. Adaugați apoi untul și amestecati bine.

Scoateți blatul din cuptor când este gata și lăsați-l căteva minute să se răcorească.

După aceea, se montează prăjitura punând o foaie de napolitană, apoi jumătate din cremă, blatul, apoi cealaltă jumătate de cremă și peste, foaia de napolitană.

Sfaturi utile

Dați prăjitura la congelator (crema doar se va întări, nu va îngheța) înainte de a o tăia în bucăți. Va avea textura unei înghețate învelită în napolitană.

Aveți grijă, dacă o lăsați la căldură se va înmuia și va avea o textură total neplăcută.