O prajitura racoroasa, cu mere, incheie perfect o masa copioasa.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2 oua
- 1 cana ulei vegetal
- 2 cani zahar
- 2 lingurite scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 2 cani de faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 cani de mere - decojite si taiate cubulete
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.2. Intr-un bol, se bate uleiul cu ouale cu un mixer electric pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga zahar si vanilie si se bate bine.
3. Se combina sarea, faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara intr-un castron. Se incorporeaza incet in amestecul de oua. Aluatul va fi foarte gros. Se adauga merele, apoi se raspandeste aluatul in tava pregatita.
4. Se coace la 175C timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca pe un suport. Cand prajitura este rece, se pudreaza cu zahar si se serveste.