Aceasta salata poate inlocui perfect un pranz, mai ales atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 3 cesti de cartofi curatati si taiati in bucati
- 4 felii de bacon
- 1 ceapa mica, cubulete
- 1/4 ceasca de otet alb
- 2 linguri de apa
- 3 linguri de zahar alb
- 1 lingurita de sare
- 1/8 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
1. Se pun cartofii intr-o oala si se umple cu suficienta apa pentru a-i acoperi. Se fierb timp de aproximativ 10 minute sau pana cand sunt usor de strapuns cu o furculita. Se scurg si se lasa sa se raceasca.2. Se prajesc feliile de bacon pana sunt rumenite bine. Se scot si se lasa deoparte.
3. Se adauga ceapa in tigaie si se caleste la foc mediu pana se rumeneste. Se adauga otetul, apa, zahar, sare si piper. Se lasa sa dea in fiert, apoi se adauga cartofii si patrunjelul. Se adauga jumatate din bacon. Se incalzeste, apoi se transfera intr-un castron. Se adauga bacon-ul ramas deasupra si se serveste calda.