Incearca aceasta reteta rapida si usoara din Orientul Mijlociu, care amesteca friptura de prepelita cu rodie pentru a face un fel de mancare impresionant.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 8 prepelite
- 15g unt
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 rodie
- 75ml vin alb
- Pentru marinata:
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 lamai - sucul
- 2 foi de dafin
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 12/ lingurita piper negru macinat
Mod de preparare
1. Se marineaza prepelitele timp de cel putin 3 sau 4 ore. Se combina toate ingredientele de marinata intr-un vas mare si se adauga pasarile, apoi se acopera si se pun in frigider.2. Se incalzeste cuptorul. Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Se prajesc prepelitele pana capata o culoare maronie pe toate partile. Se ia tigaia de pe foc.
3. Se adauga marinata in tigaie. Se transfera tigata in cuptor timp de 20 de minute sau pana cand carnea este frageda.
4. In timp ce pasarile se gatesc, se taie rodia pe jumatate si se scot semintele.
5. Se scot prepelitele din tigaie, astfel incat sa ramana numai sucurile si se pune la foc mare. Cand da in fiert, se adauga vinul. Se adauga semintele de rodie. Se toarna peste prepelite si se serveste.