Pieptul de pui este unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. O puteți prepara în atât de multe feluri, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi. Șnițel, piept de pui la grătar, cordon bleu, rulada din piept de pui, frigărui și o mulțime de rețete cu sosuri, de inspirație exotică.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de piept de pui în sos Marsala, care se potrivește perfect alături de o porție generoasă de orez. Rețeta se numește așa datorită vinului Marsala. Dacă nu aveți un astfel de vin, puteți folosi orice alt tip de vin. 

Pui Marsala cu ciuperci și orez
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 175 g orez
  • 500 ml apă
  • 125 g făină
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 lingurițe unt
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 1/2 pahar de vin
  • 250 ml supă de pui

Mod de preparare

Puneți orezul la fiert în apă cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, reduceți focul și acoperiți cu un capac. Lăsați până când orezul a fiert și a absorbit apa, în jur de 20-25 de minute.

Într-un bol încăpător, amestecați făina, sarea, piperul și oregano. Tăiați pieptul de pui file-uri și tăvăliți bucățile de carne prin acest amestec.

Puneți untul și uleiul într-o tigaie pe foc și, când s-au încins, adăugați bucățile de pui. Gătiți 5-7 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Scoateți pieptul de pui din tigaie și adăugați usturoiul tocat mărunt, ciupercile felii, sare și piper și căliți câteva minute.

Adăugați vinul și supa de pui, după care puneți din nou bucățile de pui în tigaie. Când amestecul începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați să fiarbă 5-10 minute, până când lichidul a scăzut și sosul s-a îngroșat puțin.

Opriți focul și serviți alături de orez.

Poftă bună!