Aceasta prajitura este gata in numai 10 minute, pentru ca se face cu blat de tort, gata preparat.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 450g afine
- 1 lamaie - sucul
- 150g zahar pudra
- un blat de tort
- 200g crema de branza
- 250g mascarpone
- 3 linguri Marsala, Madeira sau sherry dulce
- 50g migdale prajite, tocate
Mod de preparare
1. Se pun afinele intr-o tigaie cu sucul de lamaie si 75g de zahar si se incalzesc usor timp de aproximativ 5 minute sau pana cand afinele incep sa se sparga si se formeaza un sos minunat. Se ia de pe foc.2. Intre timp, Se taie blatul de tort si se aranjeaza intr-o tava. Se raspandesc afinele deasupra, inclusiv sucul, pentru a se inmuia blatul.
3. Se bat crema de branza, mascarpone, Marsala si zaharul ramas, intr-un castron pana cand compozitia este cremoasa. Se raspandeste crema peste afine.
4. Se pune in frigider timp de aproximativ 20 de minute.
5. Se imprastie cu migdale, se pudreaza cu zahar si se serveste.