Învață cum să prepari o pulpă de porc la cuptor fragedă și aromată, gătită lent și sevită cu un sos de muștar. Rețetă simplă, perfectă pentru o masă delicioasă în familie.

Pulpă de porc la cuptor cu sos de muștar

Pulpă de porc la cuptor cu sos de muștar este o rețetă simplă și gustoasă, ideală pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

Carnea este fragedă și aromată, iar sosul de muștar adaugă un plus de savoare.

Friptura nu necesită ingrediente complicate, fiind ușor de realizat chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie.

Pulpa de porc la cuptor cu sos de muștar se servește delicios alături de piure de cartofi, orez, legume la grătar sau o salată verde.

Preparare 20 minute
Gătire 1 oră și 50 minute
Timp total 2 ore și 10 minute

Ingrediente

Pentru pulpa de porc

  • 1 kg pulpă de porc (dezosată și fără piele)
  • 3 linguri de muștar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • Sare și piper după gust

Pentru sosul de muștar

  • 120 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 lingurițe tarhon, tocat fin
  • 2 lingurițe pătrunjel, tocat fin
  • sare și piper, după gust
  • 1-2 linguri apă, dacă este necesar

Mod de preparare

Spală bine pulpa de porc și usuc-o cu prosoape de hârtie. Așeaz-o într-o tavă de copt.

Într-un bol mic, amestecă muștarul, uleiul de măsline, usturoiul pisat, cimbrul și rozmarinul. Adaugă sare și piper după gust.

Folosind o pensulă, unge pulpa de porc cu amestecul de muștar pe toate părțile. Asigură-te că toată suprafața este acoperită uniform.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptor. Lasă carnea să se gătească timp de 1 oră și 30 de minute.

După ce timpul a trecut, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă pulpa de porc la cuptor încă 15-20 de minute, până când se rumenește frumos la suprafață.

Scoate carnea din cuptor și las-o să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o felia. Servește pulpa de porc cu sos de muștar alături de garnitura preferată.

Prepararea sosului de muștar

Pune o tigaie pe aragaz la foc mediu. Adaugă smântâna și muștarul. Amestecă bine, răzuind fundul tigăii pentru a dizolva eventualele resturi rămase.

Când sosul devine fierbinte, dar nu începe să fiarbă, adaugă sarea, piperul, tarhonul și pătrunjelul. Dacă sosul pare prea gros, subțiază-l cu puțină apă, adăugând câte o lingură până ajungi la consistența dorită.

Nu este nevoie să fierbi sosul, acesta este gata imediat ce toate ingredientele sunt bine combinate și sosul este fierbinte.