Pulpă de porc cu cartofi, la cuptor, apetisantă și suculentă, atât de fragedă încât se topește în gură. Vezi cum o gătești delicios de fiecare dată.

Pulpă de porc cu cartofi, la cuptor

Urmând pașii de mai jos, cu siguranță veți servi cea mai bună friptură de porc de fiecare dată.

Șoriciul ar trebui să fie cea mai plăcută parte a unei bucăți bune de pulpă de porc. Este acea parte crocantă și uleioasă, plină de aromă, pe care o așteptăm cu toții cu nerăbdare când preparăm o friptură de porc la cuptor. Cu câteva trucuri, șoriciul se va găti delicios de fiecare dată.

Cum se gătește o pulpa de porc

Dacă aveți timp, lăsați pulpa de porc în frigider NECOPERITĂ timp de cel puțin 1 oră. Noi considerăm că cea mai bună crustă este atunci când lăsăm pulpa de porc peste noapte în frigider pentru a usca complet șoriciul.

Crestați șoriciul la intervale de 2-3 cm, având grijă să nu tăiați până la carne.

Cum facem șoriciul să fie crocant

Frecați șoriciul de la pulpa de porc cu 2 linguri de ulei de gătit și o lingură de sare de mare (puteți folosi mai multă dacă vă place mai sărat). Frecați foarte bine.

Asezonați carnea (partea fără șorici) cu 1 linguriță de sare și alte 2 linguri de ulei de măsline.

Cât timp durează gătirea cărnii de porc?

Pentru a obține un șorici foarte crocant, mai întâi gătim pulpa de porc la temperatură mare timp de 45-50 de minute. Șoriciul va face bule și se va crăpa în acest timp. Apoi se reduce căldura pentru a da timp cărnii de dedesubt să se gătească.

Folosim o tavă pentru a pregăti carnea de porc, deoarece preferăm ca sucul să fie absorbit înapoi în carne în timpul coacerii, pentru o friptură mai suculentă, fragedă și aromată.

Rețeta de pulpă de porc cu cartofi, la cuptor

Preparare 1 oră și 20 minute
Gătire 2 ore
Timp total 3 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 2-2,2 kg de pulpă de porc, cu șorici
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 10 cartofi, curățați de coajă și tăiați în patru
  • Ulei
  • Frunze de rozmarin

Mod de preparare

Crestați șoriciul de porc cu un cuțit ascuțit. Luați în considerare greutatea pulpei de porc.

Dacă timpul permite, lăsați carnea neacoperită în frigider timp de 1 oră sau, ideal, peste noapte. Astfel, șoriciul se va usca, iar crusta va fi crocantă.

Când sunteți gata de gătit, preîncălziți cuptorul la 240°C. Așezați pulpa de porc pe un suport de sârmă în chiuvetă și turnați o cană cu apă clocotită peste șorici. Se usucă bine cu un prosop de hârtie.

Frecați uleiul și sarea în zona crestată a șoriciului, masând bine.

Așezați friptura într-o tavă și gătiți-o la cuptor timp de 40-50 de minute, până când șoriciul devine auriu și se crapă. (Nu deschideți ușa cuptorului în această perioadă).

Reduceți temperatura cuptorului la 180°C pentru încă 30-35 de minute pe kg, în funcție de cât de bine gătită vă place friptura.

În timp ce se gătește carnea de porc, pregătiți cartofii și dovleacul. SE pun într-o tavă, se presară cu rozmarin și puțin ulei și se introduc în cuptor în ultimele 40-50 de minute de gătit.

Scoateți carnea de porc din cuptor și lăsați-o să se odihnească pe grătarul de sârmă timp de 10 minute înainte de a o felia și servi.

Se servește cu cartofi la cuptor.

Cum se servește pulpa de porc la cuptor

Lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute, astfel încât toate acele sucuri să rămână în carne înainte de a o tăia. Cu cât așteptați mai mult, cu atât carnea este mai suculentă. Șoriciul nu se înmoaie în timpul repausului.

Se feliază și se servește stropită cu sucul de la tavă.