Prunele din aceasta reteta dau o aroma fructat, delicioasa carnii fragede. Cel mai bine se mananca cu mana.

Pulpe de pui cu prune la cuptor
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite de miere
  • 3 linguri de mustar
  • 1 pui, taiat in 8 bucati
  • 2 cepe rosii, taiate in felii
  • 6 prune, taiate pe jumatate
  • 1 lingura de ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • 15g unt

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se amesteca mierea si mustarul intr-un castron mic, apoi se perie bucatile de pui cu acest amestec. Se asezoneaza.

2. Se pun feliile de ceapa si jumatatile de prune intr-o tava cu ulei de masline, frunze proaspete de cimbru si condimente. Se pune untul pe partea superioara a bucatilor de pui.

3. Se coc in cuptor timp de 35-40 de minute pana cand puiul este gatit, lipicios si auriu.