Nimic nu se compară cu un sos cremos și delicios de ciuperci cu smântână. O combinație de arome și texturi potrivită pentru aproape orice fel de carne, de la cea de pui până la vită și porc. Astăzi vă propunem o rețetă de pulpe de pui cu smântână și ciuperci, potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți servi preparatul simplu sau cu mămăligă, sau orice altă garnitură vă place. 

Pulpe de pui cu smântână și ciuperci
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui întregi
  • sare
  • piper
  • câteva linguri de făină
  • 1/2 pahar de vin
  • 2 linguri unt
  • 10 ciuperci
  • 3 căței de usturoi
  • 1 cană supă de pui sau apă
  • 150 ml smântână lichidă
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Spălați și curățați pulpele de pui, apoi ștergeți-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.

Amestecați făină cu sare și piper și pudrați bine pulpele de pui pe toate părțile. Puneți untul într-o tigaie pe foc. Când s-a topit, adăugați pulpele și prăjiți-le pe ambele părți, până când capătă crustă.

Când pulpele s-au rumenit, adăugați vinul și supa de pui sau apa, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic până când acestea sunt bine pătrunse și lichidul s-a evaporat.

Scoateți pulpele din tigaie și adăugați usturoiul tocat mărunt și ciupercile tăiate felii sau sferturi. Lăsați să se călească, asezonați cu sare și piper dacă mai este nevoie, după care turnați smântâna lichidă, amestecată cu o lingură de făină. Lăsați sosul câteva minute, să se îngroașe, apoi puneți din nou pulpele în tigaie și acoperiți-le cu sosul.

Serviți cu verdeață proaspăt tocată și cu garnitura preferată.

Poftă bună!