Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.

Rata Cu Prune
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 6 prune
  • 2cm ghimbir, curatat si taiat fasii
  • 1 anason
  • 1 chilli, fara seminte si taiat marunt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime - coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 linguri condimente chinezesti

Mod de preparare

1. Se taie prunele, se scot samburii si se taie in felii. Se pun intr-o cratita, alaturi de ghimbir, anason, chilli, zahar si coaja de lime si sucul. Se incalzeste la foc mic pentru a dizolva zaharul, apoi se acopera si se fierbe timp de 10-15 minute, pana cand prunele sunt fragede. Se scot de pe foc si se lasa deoparte.

2. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata cu un cutit ascutit, apoi se presara cu condimentele chinezesti si putina sare de mare.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu-mare. Se pune rata in tigaie, cu pielea in jos, si se prajeste timp de 5-6 minute, pana cand pielea este aurie si crocanta. Apoi se prajeste rata pe cealalta parte timp de 1 minut. Se pune tava in cuptor si se lasa timp de 6-8 minute.

4. Se scoate rata si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se feliaza si se serveste cu prune condimentate.