Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.

Rata cu prune condimentate
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 6 prune
  • 2cm bucata de ghimbir proaspat, curatata si taiata fin
  • 1 anason
  • 1 ardei iute, fara seminte si fin feliat
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lime - coaja si sucul
  • 4buc piept de rata
  • 2 lingurite condimente chinezesti

Mod de preparare

1. Se taie prunele, se scot samburii si se taie in bucati. Se pun intr-o cratita mica, cu ghimbirul, anasonul stelat, ardei iute, zahar si coaja si sucul de lamaie. Se incalzesc la o temperatura scazuta pentru a dizolva zaharul, apoi se amesteca putin, se acopera si se gatesc timp de 10-15 minute pana cand prunele sunt moi. Se lasa deoparte si se mentin calde.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se presara carnea cu condimentele chinezesti si sare de mare.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pune rata in tigaie, cu pielea in jos si se gateste timp de 5-6 minute pana cand pielea este aurie. Se intoarce si se prajeste pe cealalta parte timp de 1 minut. Se pune tigaia in cuptor si se gateste timp de 6-8 minute.

4. Se scoate rata pe un platou si se lasa timp de 5 minute. Se serveste cu prunele condimentate, verdeata si cartofi.