Ravioli cu usturoi și ulei de măsline sunt o cină rapidă pentru mesele din timpul săptămânii. Rețeta noastră se poate face cu paste ravioli proaspete sau congelate, iar uleiul de măsline și usturoiul îi vor da o aroma fină și savuroasă.

Ravioli cu usturoi și ulei de măsline

Începeți prin a găti pur și simplu pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Adaugăm 2 lingurițe de ulei de măsline în apa în care se fierb pentru ca pastele să nu se lipească între ele după ce le scurgem.

Cea mai bună parte a acestei rețete este uleiul delicios infuzat cu arome savuroase și picante de ardei roșu și usturoi. Atunci când preparați sosul, nu uitați să amestecați continuu uleiul pentru a vă asigura că usturoiul nu se arde. Dacă sare, este posibil să fie nevoie să reduceți focul.

Când sunteți gata să combinați pastele și sosul, asigurați-vă că ravioli sunt bine scurși.

Folosiți un bol mai mare decât credeți că aveți nevoie pentru a combina pastele și sosul. În acest fel, veți avea loc să amestecați.

Cantitățile din această rețetă sunt pentru șase persoane. Puteți reduce cu ușurință cantitățile la jumătate pentru două persoane.

Rețeta de ravioli cu usturoi și ulei de măsline

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 kg de ravioli cu brânză
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 1/4 linguriță de piper roșu zdrobit
  • 1 lingură de usturoi tocat fin
  • 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat mărunt sau 1 lingură de pătrunjel uscat
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • Sare, după gust

Mod de preparare

Într-o cratiță mică, încălziți uleiul la foc mic timp de 3 minute.

Adăugați ardeiul roșu, usturoiul și gătiți 2 minute. Dați deoparte.

Într-o oală mare cu apă clocotită cu sare, gătiți ravioli conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți, și puneți pastele înapoi în oala caldă.

Se amestecă ușor ravioli cu uleiul aromat, pătrunjel, suc de lămâie și ¼ linguriță de sare.

Serviți pastele calde. Dacă doriți, presărați deasupra niște parmezan proaspăt ras.

Păstrare și reîncălzire

Aceste paste se servesc cel mai bine imediat, dar dacă aveți resturi, le puteți păstra în frigider timp de până la patru zile. Reîncălziți ravioli în cuptorul cu microunde timp de 1 minut pentru început, apoi la intervale de 30 de secunde până se încălzesc. 

Sfat: Când reîncălziți, aranjați ravioli într-un strat uniform (nu îi îngrămădiți), astfel încât să se reîncălzească uniform.