Ridichiile murate merg perfect cu pestele si fructele de mare sau intr-un sandwich cu paine proaspata, prosciutto si mozzarella.
Ingrediente
- 175g ridichii
- 1 buc de 3cm ghimbir
- 1/2 lingurita seminte de coriandru
- 1 anason stelat
- 1 ardei iute, fara seminte
- 2 lingurite zahar
- 4 linguri otet
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare
1. Se curata si se feliaza subtire ridichiile, apoi se feliaza ghimbirul in fasii fine. Se pun intr-un bol.2. Se incalzeste o oala mica la foc mediu-scazut, se adauga condimente, se lasa in jur de 1-2 minute, apoi se adauga ardeiul iute, zaharul, otet si sare. Se fierb si se amesteca incet pentru a le dizolva.
3. Se adauga peste ridichii, se acopera si se lasa la frigider peste noapte. Se servesc cu fructe de mare.