Deserturile cu ciocolată și mascarpone sunt o combinație greu de refuzat pentru multă lume. Astăzi vă propunem o ruladă simplă, rapidă, delicioasă și foarte arătoasă, pe care să o preparați atunci când aveți poftă de ceva dulce.
Aspectul interesant când vine vorba de acest desert este că nu conține făină. Baza ruladei se face doar din ouă, zahar, ciocolată și cacao și va rămâne pufoasă și aerată în timpul coacerii.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 175 g ciocolată neagră
- 6 ouă
- 175 g zahăr
- 2 lingurițe cacao
- Pentru umplutură:
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 150 g mascarpone
Mod de preparare
Puneți ciocolata într-un bol și topiți-o la bain marie sau la microunde. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Separați ouăle și bateți albușurile spumă cu un praf de sare, până când se formează o spumă tare. Adăugați zahărul și gălbenușurile și mai mixați câteva minute.
Adăugați ciocolata care s-a răcit între timp și cacaoa. Amestecați bine și turnați compoziția într-o tavă pentru cuptor. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute.
Scoateți blatul din tavă și acoperiți-l cu un prosop umed după ce s-a răcit.
Pentru cremă, bateți cu mixerul frișca și zahărul. Când a căpătat consistență, adăugați și brânza mascarpone și mai mixați câteva minute.
Întindeți crema peste foaia de ruladă, în strat subțire. Rulați ușor, având grijă să nu rupeți blatul. Lăsați rulada cel puțin 2 ore înainte de a o servi.
Poftă bună!