Salata Bistro Cu Bacon SI Crutoane
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • nuci
  • 150g bacon
  • 150g paine
  • 2 linguri ulei de masline
  • otet
  • 4 oua
  • tarhon
  • 200g frunze de salata
  • 3 cepe verzi
  • 2 linguri otet

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun nucile si feliile de paine intr-o tava si se lasa la cuptor 5-10 minute.

2. Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se prajeste baconul timp de 5 minute. Se scot si se lasa deoparte. Se taie painea in bucati, apoi se pune in grasimea din tigaie si se prajeste pana devine aurie (se adauga un pic de ulei de masline, daca este necesar).

3. Se pune un vas cu apa si un strop de otet la foc mic. Cand fierbe, se sparge oul si se rastoarna in apa. Se repeta operatiunea si cu celelalte oua. Se lasa timp de 4-5 minute pana cand sunt gata, apoi se scurg pe hartie de bucatarie.

4. Se maruntesc nucile, se amesteca cu tarhon si se pun intr-un, alaturi de frunzele de salata, bacon, crutoane si ceapa verde. Se adauga ulei si otet, se amesteca, se asezoneaza si se serveste cu oua.