O salată este întotdeauna o alegere inspirată pentru cină sau un prânz rapid. Se face repede, este plină de vitamine, este prietenă cu silueta și există milioane de idei de salate. Puteți combina orice legume și frunze vă plac, cu brânzeturi și chiar fructe. Câteva linguri de dressing și aveți o salată delicioasă.

Astăzi vă sugerăm o salată de inspirație orientală, cu linte și brânză haloumi. O salată caldă, dacă vreți, pe care trebuie să o preparați rapid, odată ce ați fript brânza, pentru că ea este vedeta din această salată. 

Puteți folosi orice frunze vă plac, de la baby spanac până la ruccola sau valeriană. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, aici doar imaginația este limita. Puteți înlocui lintea cu năut și, pornind de la o idee simplă, puteți să creați o mulțime de alte salate asemănătoare. 

Salată cu haloumi și linte
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 g linte din conservă
  • 150 g roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 60 g frunze de salată
  • 1/2 ceapă roșie
  • 150 g haloumi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare

Spălați legumele și salata, scurgeți-le de apă și tăiați-le bucăți. Scurgeți lintea și clătiți-o sub un jet de apă rece. Lintea la conservă este prefiartă, dar dacă folosiți linte proaspătă, lăsați-o la înmuiat și fierbeți-o 30 de minute înainte.

Tăiați brânza haloumi în bucăți de grosimea unui deget și prăjiți-le într-o tigaie fără ulei, 1-2 minute pe fiecare parte.

Puneți salata și legumele într-un bol și așezați brânza haloumi deasupra. Separat, faceți un dressing din ulei, sare, piper, zeamă de lămâie și zahăr. Amestecați bine, până când zahărul s-a topit și ingredientele sunt combinate.

Turnați dressing-ul peste salată și serviți.

Poftă bună!