Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar e una dintre acele rețete care pare banală, dar dacă e făcută bine, devine surprinzător de gustoasă.

Salată de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar

Cartofii noi sunt vedetele aici. Sunt mai fragezi, mai dulci și au coaja subțire, așa că nu e nevoie să-i cureți. Ba chiar e recomandat să-i lași cu tot cu coajă. Acolo e și gust, și nutrienți. Plus că așa economisești timp.

Iaurtul aduce cremozitate, fără să îngreuneze salata. Dacă folosești iaurt grecesc sau un iaurt mai gros, dressingul va ieși legat, exact cum trebuie. Muștarul, pe de altă parte, nu e doar pentru gust. Are și rolul de a stabiliza dressingul și de a-i da un pic de aciditate și forță. Poți combina muștar clasic cu muștar Dijon, dacă vrei ceva mai intens.

Salata se face foarte ușor. Fierbi cartofii, amesteci dressingul, pui verdețurile și e gata. E perfectă pentru cei care vor ceva rapid, sănătos și gustos. Și merge în multe combinații. Poți s-o mănânci simplă, ca fel principal, sau ca garnitură lângă o bucată de carne, ouă fierte, sau pește.

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 200 grame iaurt grecesc (sau alt iaurt cremos, simplu)
  • 2 lingurițe muștar (clasic sau Dijon)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie (sau oțet de mere)
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat fin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Spală bine cartofii noi. Nu-i curăța de coajă dacă sunt mici.

Pune-i la fiert în apă cu sare. Fierbe-i până intră ușor furculița în ei. În jur de 20-25 de minute.

După ce s-au fiert, scurge-i și lasă-i să se răcească puțin.

Dacă sunt prea mari, taie-i în jumătăți sau sferturi.

Într-un bol, amestecă: iaurtul, muștarul, uleiul, zeama de lămâie, sare și piper după gust. Asta e baza dressingului. Gustă-l și potrivește-l după preferințe.

Adaugă cartofii în bol. Amestecă ușor, să nu-i zdrobești.

Pune ceapa verde și mărarul tocat. Amestecă din nou, cu grijă.

Note

  • Dacă vrei o salată mai fresh, adaugă și câteva frunze de salată verde sau rucola.
  • Dacă vrei să o transformi în fel principal, adaugă bucăți de piept de pui la grătar sau ton din conservă.