Salatele sunt întotdeauna alegeri ușoare, sănătoase și rapide pentru a prepara o cină sau un prânz delicios. Sunt hrănitoare, puteți combina orice ingrediente vă plac și se pot adapta la toate gusturile. O salată poate fi săracă în calorii sau, dimpotrivă, sățioasă, așa că nu se consumă doar când sunteți la dietă.
Astăzi vă propunem o rețetă de salată taco, cu pește și dressing de avocado, perfectă atunci când vreți să preparați ceva raid sau când v-a rămas pește gătit de la masa precedentă și vreți să-l savurați în alt mod.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 bucăți file de pește
- 1 lime
- 1 linguriță chimion
- salată verde sau salată Romaine
- 1 conservă fasole roșie
- 150 g cheddar
- 2 roșii
- 2 lipii sau tortilla
- sare
- piper
- Pentru dressing:
- 1 avocado bine copt
- 150 g iaurt
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 linguriță miere
Mod de preparare
Pentru început, ne vom ocupa de pește. Spălați file-urile de pește și asezonați cu sare și piper. Înveliți-le în folie de aluminiu și dați-le la cuptor pentru 30-35 de minute. Puteți folosi orice pește vă place: păstrăv, somon, șalău etc. Îl puteți pregăti și pe grătar sau în tigaie.Spălați și rupeți salata cu mâna. Clătiți boabele de fasole cu apă rece. Dați brânza cheddar pe răzătoare. Încălziți puțin lipiile, cât să devină crocante, după care tăiați-le fâșii. Tăiați roșiile felii, după ce le-ați spălat.
Mai departe, trebuie doar să preparați dressingul. Curățați avocado și usturoiul și puneți toate ingredientele în blender. Mixați până când obțineți o pastă cremoasă. Asezonați cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust.
Pentru a asambla salata, puneți pe o farfurie un pat de salată verde. Așezați celelalte ingrediente sub formă de fâșii. Adăugați dressing deasupra și felii de lime dacă vreți să stropiți salata.
Amestecați și serviți. Poftă bună!