O salata racoritoare, pe care o poti folosi si pe post de garnitura, langa o friptura condimentata.

Salata de cartofi noi
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

1 kg cartofi noi, curattai si taiati 4 lingurite de otet 1 lingurita mustar Dijon 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 legatura ceapa verde, tocata 90g castraveti murati, taiati cubulete 3 oua, fierte, curatate 2 linguri smantana 1/4 lingurita de sare 1 lingura de patrunjel proaspat tocat 2 linguri de marar proaspat tocat Pentru maioneza: 1 galbenus de ou 1/4 lingurita de sare 1 lingurita mustar Dijon 1 lingurita de otet 100ml ulei de floarea-soarelui 50ml ulei de masline

Mod de preparare

1. Pentru maioneza, se pune galbenusul de ou, 1/4 lingurita de sare, mustar si otetul intr-un castron mic si se amesteca impreuna. Se incorporeaza foarte incet uleiurile, amestecand continuu cu un mixer electric, pana cand se formeaza maioneza. Se condimenteaza cu piper alb proaspat macinat.

2. Se pun cartofii intr-o cratita cu apa si sare, se da in fiert si se fierbe timp de 12-15 minute sau pana cand cartofii sunt moi. Intre timp, se amesteca 2 linguri de otet si mustarul impreuna intr-un alt bol mic si se adauga, treptat, uleiurile pentru a face un dressing gros. Se condimenteaza si se lasa deoparte.

3. Se scurg cartofii si se transfera intr-un vas mare si se adauga dressingul. Se lasa sa se raceasca complet. Intre timp, se toaca ceapa verde, castravetii murati si ouale fierte.

4. Se pun 6 lingurite de maioneza si smantana intr-un castron, apoi se amesteca cu otetul ramas, cu o lingurita de sare si putin piper alb. Se amesteca cartofii rece cu ceapa verde, castravetii murati, patrunjelul, mararul tocat si ouale fierte taiate. Se serveste la temperatura camerei.