Pentru un desert usor, incearca sorbet de mango si lime. Este sfarsitul dulce perfect pentru o masa copioasa.

Serbet De Mango Si Lime
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • coaja si suc de lime (aproximativ 80ml)
  • 3-4 lime
  • 300g zahar
  • 4 mango coapte mari (aproximativ 950g), tocate
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

1. Se incalzesc cu grija coaja de lime, sucul si zaharul intr-o cratita cu 150 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat. Se da in fiert si se fierbe timp de 3-4 minute.

2. Se pune mango-ul intr-un blender si se marunteste. Se adauga siropul de zahar pana se combina. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna intr-un recipient etans si se lasa la congelator. Se scoate si se lasa pana cand este suficient de moale pentru a se adauga intr-un blender, apoi se adauga albusul de ou si se bate pana cand compozitia este neteda. Se pune din nou in recipient si se ingheata pana la servire. Se scoate din congelat cu 5 minute inainte de servire.