Salatele sunt întotdeauna o idee bună, rapidă și sănătoasă pentru o masă. Chiar dacă noi obișnuim să le consumăm ca garnitură lângă o friptură, există salate atât de sățioase, încât nu mai ai nevoie de nimic altceva pe lângă. 

Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și sănătoasă de salată marocană. Conține quinoa, morcov și alte ingrediente nemaipomenite pentru sănătate. De asemenea, puteți adăuga carne sau ouă fiarte, dacă doriți să o faceți mai consistentă. 
 

Salată marocană cu năut
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2/3 cană quinoa
  • 2 căni năut fiert
  • 3 morcovi
  • 200 g salată verde (aragula)
  • 1/3 cană fistic sau migdale
  • 150 g brânză feta
  • 2 linguri stafide
  • 2 lingurițe mentă
  • Pentru dressing:
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 3 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță miere
  • sare
  • piper
  • un praf de chilli
  • un praf de scorțișoară

Mod de preparare

Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet (circa 15 minute). Dați morcovul pe răzătoare și spălați salata, pe care o lăsați câteva minute să se scurgă de apă.

Când quinoa a fiert, scurgeți excesul de apă și adăugați-o într-un bol. Puneți și restul ingredientelor peste.

Separat, amestecați uleiul, zeama de lămâie, mierea, muștarul și condimentele pentru dressing. Dacă vi se pare că mai trebuie sare sau lămâie, ajustați cantitățile după gust.

Turnați dressingul peste salată și mestecați bine totul. Serviți simplă sau pe post de garnitură.

Poftă bună!