Salata Waldorf este o salată compusă din mere, stafide, nuci și maioneză, originară din SUA. Probabil că nu este bucătar sau bucătăreasă care să nu fi auzit se celebra salată Waldorf. O salată simplă, din ingrediente puține, care combină aromele sărate și salata verde cu fructe.

Salată Waldorf - rețeta clasică

Salata Waldorf este foarte populară în Statele Unite, mai ales la granița anotimpurilor reci. Nu lipsește de pe mesele americanilor de Ziua Recunoștinței. Salata Waldorf este o rețetă foarte veche și a fost preparată pentru prima dată în 1893, de către bucătarul șef de la hotelul Waldorf Astoria, de acolo și numele ei.

Ingredientele principale din salata Waldorf sunt:

  • Mere: Merele sunt tăiate în cuburi mici și adăugate în salată
  • Stafide: Stafidele sunt adăugate în salată pentru a aduce un plus de dulceață
  • Nuci: Nucile sunt tăiate mărunt și adăugate în salată pentru a aduce o savoare crocantă
  • Maioneză: Dacă nu aveți maioneză, puteți înlocui cu iaurt grecesc.

Rețeta de salată Waldorf

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6 lingurițe maioneză (sau iaurt)
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 2 mere
  • 1 strugure roze
  • 150 g țelină apio
  • 150 g nuci
  • salată verde

Mod de preparare

Spălați merele și tăiați-le cubulețe. Tăiați boabele de strugure pe jumătate și scoteți semințele, dacă sunt. Spălați salata, uscați-o cu șervețele și rupeți-o cu mâna. Tocați țelina cubulețe.

Puneți toate ingredientele într-un bol și asezonați cu sare și cu piper. Turnați maioneza, sau iaurt, dacă folosiți iaurt, zeama de lămâie și amestecați.

Gustați și vedeți dacă mai este nevoie de sare sau lămâie. Puneți nucile întregi sau tăiate pe jumătate. Serviți salata simplă sau alături de orice vă place.

Poftă bună!

Cu ce se mănâncă salata Waldorf

Puteți servi salata Waldorf pe un pat de salată verde proaspătă sau dacă doriți porții individuale o puteți servi în pahare de martini sau boluri de sticlă. Sau chiar într-un măr scobit.

Salata Waldorf poate fi servită ca parte a unui meniu de prânz sau cină, de obicei alături de o proteină, cum ar fi piept de pui sau somon, și de o garnitură, cum ar fi orez sau cartofi copți. Poate fi, de asemenea, servită ca aperitiv, alături de crackers sau chipsuri de legume.

Poate fi, de asemenea, servită ca o salată principală, împreună cu o felie de pâine prăjită sau o felie de pâine integrală.

Există o mulțime de opțiuni de garnituri pe care le puteți servi alături de salată Waldorf.

  • Orez
  • Cartofi copți
  • Legume la grătar, cum ar fi ardei gras, vinete sau dovlecei
  • Fasole verde sau mazăre
  • Quinoa

Puteți alege oricare dintre aceste garnituri pentru a vă completa salata Waldorf. Este important să alegeți o garnitură care se potrivește cu gustul și textura salatei și care vă oferă nutrienții de care aveți nevoie.

Cât timp se păstrează salata Waldorf

Salată Waldorf poate fi păstrată în frigider într-un recipient închis ermetic timp de 2-3 zile. Este totuși recomandat să o consumați cât mai repede după preparare (cel mult o oră) pentru a fi crocantă și a beneficia de prospețimea ingredientelor.