Atunci când spui ”salsa”, te gândești la o mulțime de combinații delicioase de sosuri pe care le poți savura în și mai multe feluri. Salsa este o denumire generală pentru un sos făcut din cubulețe de fructe, legume sau combinate. Denumirea este atât de permisivă, încât vă puteți juca cu aromele în orice combinație vă place.

Dacă sunteți amatori de arome exotice, acest salsa sigur va fi pe placul vostru! O combinație de ananas cu ardei și ceapă, stropită cu zeamă de lămâie din belșug. Puteți savura acest sos salsa cu chips-uri, cu orez și friptură la grătar sau cu creveți. 

Dacă însă nu vă place ideea de a combina fructe cu legume în aceeași rețetă, s-ar putea ca acest sos salsa să nu fie pe placul vostru. 

Salsa cu ananas și ardei
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 ananas
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă roșie
  • pătrunjel verde
  • 1 ardei iute (jalapeno)
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tăiați ananasul pe jumătate și scobiți cu un cuțit sau o lingură conținutul, astfel încât să lăsați o margine de 1/2 cm. Tăiați miezul de ananas cubulețe, la fel și ardeiul, ceapa și ardeiul iute.

Puneți totul într-un bol și amestecați bine. Asezonați cu sare, piper și zeama de lămâie și amestecați bine totul. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și transferați amestecul în jumătățile de ananas, pe care le veți folosi pe post de suport.

Serviți salsa cu nachos, cu friptură sau în orice altă combinație vă place!