Salsa de ananas se potriveste perfect cu carnea de somon, insa poti folosi, intr-o combinatie la fel de savuroasa, si carnea de pui.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 linguri paprika dulce afumata
- 3 linguri pudra de usturoi
- 1 lingura de chimen macinat
- 1/2 lingurita fulgi cayenne
- 6 x 175g fileuri de somon, cu piele
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- patrunjel proaspat
- Pentru salsa de ananas:
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de otet
- 100ml sake
- sofran
- 1 ardei gras
- 1/4 ardei iute, fara seminte
- 1 ananas copt mare
Mod de preparare
1. Pentru a face salsa, se incalzesc usor zaharul, otetul, sake, sofranul, ardeiul gras si ardeiul iute intr-o cratita medie. Se amesteca pana se dizolva zaharul.2. In timp, se curata si se taie ananasul in bucati mici. Se adauga amestecul fierbinte, se da in fiert, apoi se lasa deoparte.
3. Intr-un castron, se amesteca paprika, usturoiul, chimenul si cayenne cu sare si piper. Se perie pestele cu putin ulei si se acopera cu un strat din amestecul de condimente.
4. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga ulei. Cand este fierbinte, se prajeste pestele timp de 3-5 minute pe fiecare parte - condimentele ar trebui sa se inchida la culoare, dar nu sa se arda.
5. Se reincalzeste usor salsa, apoi se scoate ardeiul iute. Se pune pestele pe platouri, se adauga o lingura de salsa si se garniseste cu patrunjel.