O reteta delicioasa pentru care nu ai nevoie de prea mult timp si nici de prea multe ingrediente.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline
- 150g praz
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- patrunjel
- 60g pesmet
- 1 lamaie - coaja si sucul
- 1,6 litri supa de legume
- 400g risotto
- 150ml vin alb
Mod de preparare
1. Se incalzeste jumatate din ulei intr-o tigaie mare. Se taie prazul, usturoiul si ceapa. Se adauga, se asezoneaza si se calesc timp de 5-7 minute, amestecand constant.2. Se taie patrunjelul, apoi se amesteca cu pesmetul, coaja de lamaie si condimente intr-un bol.
3. Se incalzeste supa de legume. Intr-o tigaie, se incalzeste restul de ulei si se prajeste amestecul de pesmet timp de 2 minute, pana devine auriu. Se lasa deoparte.
4. Se adauga orezul, se amesteca timp de 1 minut, apoi se adauga vinul si se fierbe timp de 2-3 minute pana scade.
5. Se adauga supa fierbinte, cate un polonic, amestecand. Dupa ce orezul este gata, se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in boluri, se adauga pesmetul deasupra, se stoarce suc de lamaie si se serveste.