Florile de soc au apărut deja, așa că nu există moment mai potrivit pentru un sirop de soc aromat și concentrat. Dacă aici v-am arătat cum să faceți socată, de data aceasta vă propunem un sirop mai concentrat, dulce și aromat, pe care să-l dizolvați și să-l savurați într-un pahar de apă rece. 

Siropul de soc poate fi preparat și în cantitate mai mare și păstrat pe toată perioada anului, în cămară. Tot ce trebuie să faceți în plus, după ce ați pus siropul în sticle, este să le sterilizați bine, pentru a conserva siropul. 

Sirop concentrat de soc și lămâie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 35-40 flori de soc
  • 1,5 kg zahăr
  • 1,5 l apă
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 lămâi feliate

Mod de preparare

Puneți apa și zahărul într-o oală pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit, dar nu lăsați să fiarbă. Spălați bine florile de soc și puneți-le în oală, după ce ați oprit focul.

Adăugați zeama de lămâie și lămâile tăiate felii. Amestecați bine și acoperiți oala cu un capac. Când siropul a ajuns la temperatura camerei, dați vasul la frigider pentru 3-4 zile, pentru ca siropul să se macereze cum trebuie.

După cele 3 zile, îndepărtați florile de soc și feliile de lămâie. Strecurați siropul și turnați-l în sticle potrivite. Păstrați la frigider, până la două săptămâni.

Serviți siropul cu apă rece, plată sau minerală.