Atunci când te gândești la o porție de nachos crocanți, automat te gândești și la sosul delicios de brânză cu care îi savurezi. Te poți bucura de această gustare oricând, nu doar atunci când mergi la film. Sosul de brânză se face foarte ușor acasă, așa că tot ce mai ai de făcut este să cumperi o pungă de nachos și să-ți inviți prietenii la tine la un film bun.

Pentru sosul de brânză veți avea nevoie de brânză cheddar, red cheddar mai exact. Dacă folosiți alt tip de brânză sosul nu va avea culoarea aceea portocalie la care vă așteptați. 

Sos de brânză pentru nachos - rapid și delicios
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 2 lingurițe făină
  • 350 ml lapte
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • 200 g brânză cheddar

Mod de preparare

Topiți untul într-un vas pe foc. Când acesta s-a topit, adăugați făina și amestecați cu un tel până când sosul se îngroașă. Turnați laptele și amestecați bine, astfel încât totul să fie omogen.

Lăsați să fiarbă 5 minute sau până când sosul începe să se îngroașe. Condimentați cu sare, piper și paprika, reduceți focul și puneți cheddar-ul dat pe răzătoare.

Amestecați bine până când cheddar-ul s-a topit și sosul este omogen. Turnați sosul în recipiente mai mici și serviți cu nachos sau cu chips-uri de cartofi, după ce s-a răcit.

Poftă bună!