Sosul Maître d'Hôtel este, pe cât de pompos sună, pe atât de simplu de preparat și delicios. Așa cum îi sugerează și numele, este un sos inspirat din bucătăria franceză și constă într-un amestec de unt cu pătrunjel, răcit, care se pune peste carne atunci când este gătită. Untul aromatizat se topește frumos și înnobilează orice bucată de friptură, oricât de uscată sau fadă ar fi. 

Sos Maître d Hôtel pentru friptură
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 200 g unt
  • o legătură de pătrunjel
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Puneți untul într-un mojar sau într-un bol. Tocați cât mai mărunt pătrunjelul.

Amestecați untul cu pătrunjelul, piper, sare și zeamă de lămâie. Frecați bine cu un tel, până când amestecul capătă o consistență cremoasă și omogenă.

Puneți crema de unt într-o bucată de folie de plastic și rulați ca pe salamul de biscuiți. Dați la congelator sosul.

Când aveți nevoie, tăiați iși puneți câte o felie pe friptură. Untul se va topi frumos și aromele se vor combina armonios.

Poftă bună!