Un strudel cu o aroma tropicala: mango, nuca de cocos si papaya sunt folosite in aceasta reteta. Bucura-te de acest preparat cu un vin de desert.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 2 mango
- 1 papaya
- 75g nuca de cocos deshidratata
- 50g seminte de pin
- 12 foi de foietaj
- 75g unt topit
- 2 lime - coaja rasa
- 6 linguri de gem de caise
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se curata si se taie cubulete mango si papaya, se pun intr-un castron mare si se adauga nuca de cocos si seminte de pin.2. Se scoate foietajul din ambalaj si se acopera cu o carpa curata, usor umeda. Intr-un castron mic, se amesteca untul cu coaja de lime. Se pun 3 foi de foietaj pe o suprafata de lucru, usor suprapuse, pentru a forma un dreptunghi. Se perie usor cu unt topit. Se acopera cu alte 3 foi, se perie cu unt topit, apoi se repeta pentru a adauga inca 2 straturi de cate 3 foi, pastrand putin unt pentru mai tarziu.
3. Se pun fructele peste foietaj, la 3 cm de margini. Se ruleaza. Se transfera intr-o tava neacoperita, cu imbinarea in partea inferioara.
4. Se perie cu untul ramas si se coace timp de 30-35 de minute, pana devine aurie.
5. Se transfera pe un platou. Se pune gemul peste strudel. Se presara cu nuca de cocos si se serveste calda sau rece, cu inghetata.