Profita la maxim de agrisele sanatoase si de socul aromat cu acest strudel uimitor.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 600g agrise proaspete sau congelate
- 2 linguri socata
- 300g zahar pudra
- 400g faina
- 200g migdale macinate
- 400g unt
- 75g fugi de migdale
- 75g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pun agrisele, socata, 100g zaharul pudra si 100ml apa intr-o cratita mare, la foc mic. Se gatesc agrisele timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand, pana isi lasa sucul. Se scurg, pastrand deoparte sucurile si se lasa sa se raceasca.2. Intre timp, se pun faina, migdale macinate si zaharul pudra ramas intr-un blender. Se adauga untul si se amesteca pana cand compozitia arata ca un pesmet grosier. Se pune jumatate din amestec intr-un castron, se adauga fulgii de migdale si de nuca de cocos si se pune deoparte.
3. Se unge o tava cu hartie de copt. Se amesteca din nou pesmetul ramas, pana cand se formeaza un aluat. Cu ajutorul degetelor, se preseaza aluatul pe baza tavii, intr-un strat uniform, lasand o margine de jur imprejur. Se inteapa baza si se coace timp de 15 minute, pana devine auriu pal.
4. Se imprastie agrisele peste baza, apoi amestecul de pesmet, migdale si nuca de cocos si se coace timp de 45-50 de minute, pana cand devine auriu si crocant. Se raceste usor in tava, apoi se scoate pe un platou.
5. Se fierb sucurile ramase de la agrise intr-o tigaie mica pentru cateva minute, pana cand se reduce si capata consistenta unui sirop. Se raceste complet.
6. Se taie strudelul in felii, se stropesc cu siropul si se servesc cu frisca.